Cum alegem peria potrivita pentru masina de maturat?

0
829

Alegerea periilor pentru masinile de maturat

Functia principala a oricarei masini de curatat pardoseala este colectarea tuturor deseurilor si a murdariei prezente. Indiferent de tipul podelei si al incintei, masina trebuie sa colecteze toate reziduurile. Aici intervine alegerea unei perii potrivite pentru rezultatul dorit. Maturatoarele au nevoie de o perie laterala pentru a ridica resturile din lateral si de peria principala al carei scop este sa adune si sa arunce resturile in container.

Exista cinci materiale principale utilizate in constructia periilor pentru masinile de maturat:

  • Polipropelina – are grosimi diferite; cu cat peria este mai groasa, cu atat este mai mare rigiditatea. Periile din polipropilena sunt mai potrivite pentru ridicarea resturilor grele. Acestea sunt recomandate pentru aplicatii atat in ​​interior cat si in exterior dar nu pentru aplicatii cu praf fin si zone cu temperaturi ridicate.
  • Nylon – are o rezistenta excelenta la uzura si o durata de viata mai mare. Acest material este mai moale si mai putin agresiv decat polipropilena fiind astfel recomandat pentru a fi utilizat in zone cu temperaturi inalte si pe suprafete aspre.
  • Fibre naturale – excelente pentru controlul prafului. Periile cu fibre naturale au multe fire fine care ajuta la prinderea prafului si la aruncarea lui. Acesta se uzeaza mai repede decat polipropelina, nailonul sau poliesterul.
  • Poliester – Este durabil si potrivit pentru medii umede. Periile din poliester sunt intr-o clasa superioara de pret fata de cele trei de mai sus.
  • Sarma – Periile din sarma au un efect de dezintegrare si sunt ideale pentru resturile grele si pentru indepartarea murdariei dificile. Prezinta avantajul de a putea fi utilizate si in zone cu temperaturi ridicate.

In plus, exista si combinatii ale acestor materiale pentru a obtine peria adecvatat nevoilor de curatenie. De exemplu, polipropilena poate fi combinata cu o sarma pentru o perie rezistenta, ceea ce va rezulta intr-o durata de viata mai mare si o eficienta ridicata in indepartarea murdariei.

Pe langa materialele constructive din care sunt fabricate periile si presiunea periei joaca, de asemenea, un rol vital in performanta de curatare. Daca se exercita o presiune prea mare peria se va uza rapid si nu va avea un efect bun de maturat iar daca presiunea periei este prea mica aceasta nu va indeparta reziduurile pe suprafate.

Pentru a optimiza performanta periilor, operatorii pot ajusta presiunea periei la nivelul cerut in timpul operatiei de maturare.