Cum alegem peria pentru masina de spalat aspirat?

0
797

Alegerea periilor pentru masinile de spalat aspirat

Proiectarea si constructia masinilor de spalat aspirat pardoseala au avansat considerabil in decursul anilor. Succesul fiecarei masini si renumele fiecarui producator depind in mare masura de performanta acestor masini, performanta influentata considerabil de consumabilele utilizate.

Tipul periei pentru activitatea de spalare este determinat in primul rand de dimensiunea si tipul de prindere al acesteia de masina si nu in ultimul rand de baza tipului de murdarie, a tipului de pardoseala, a frecventei de curatare si a conditiilor de mediu. De exemplu, nivelul de curatenie necesar in cladiri publice sau sedii administrative este diferit fata de domeniul industrial. Rezultatul asteptat este ca periile sa indeparteze murdaria si uleiurile in mod eficient.

Diferitele conditii de pardoseala si conditiile de murdarie necesita un tip diferit de material al perilor. Materialele folosite pentru peri sunt: polipropelina, fibre naturale, polipropelina acoperita cu carbura de siliciu si nailon. Grosimea, lungimea si rigiditatea firelor variaza de la o aplicare la alta si sunt determinate natura si textura pardoselii, de utilizarea ei si de rezultatele dorite. In cazul masinilor de spalat aspirat, lungimea neregulata a parului ajuta la eliminarea murdariei din zonele dificile, denivelate. Pentru a indeparta murdaria si petele resistente va fi necesar sa optati pentru o perie de o rigiditate mai mare.

In continuare va prezentam caracteristicile celor mai utilizate perii pentru masinile de spalat aspirat profesionale si industriale:

  • Periile din polipropilena (PPN) sunt recomandate pentru uz general si sunt de grosime de la 0,25 mm pana la 1,0 mm. Aceste perii au rezistenta la substante chimice. Cu toate acestea, au o durata de viata limitata.
  • Periile din nylon sunt moi ca textura si sunt ideale pentru curatarea in zone populate, in cazul in care curatenia delicata se face frecvent. Pot sa aiba o durata excelenta de viata, cu caracteristici limitate de indepartare a murdariei.
  • Periile din fibre naturale – fibrele naturale sunt materiale de curatare ecologice, destinate indepartarii cu usurinta a murdariei. Atunci cand electricitatea statica este un factor de luat in seama, aceste perii sunt recomandate si au rezultate ideale. In plus, nu dezvolta zgarieturi pe suprafete.

La sfarsitul opeartiunilor de curatenie, inainte de a parca masina, periile trebuie ridicate pentru a impiedica deformarea acestora. Periile trebuie de asemenea verificate periodic pentru a determina gradul de uzura.

Periile trebuie sa fie inlocuite atunci cand lungimea firelor nu mai corespunde specificatiilor. Utilizarea unor perii cu grad inalt de uzura va avea ca rezultat o productivitate mai redusa si o curatenie deficitara.