Aspiratorul tip rucsac – un echipament care merita incercat

0
795

La inceput acest tip de echipament a fost intampinat cu rezistenta si neincredere. Cu timpul, aspiratoarele rucsac si-au castigat popularitatea si renumele datorita avantajelor pe care le ofera comparativ cu alte optiuni de curatare prin aspirare.

Productivitatea si eficacitatea sunt intotdeauna pe primul plan, mai ales cand timpul de curatare si calitatea sunt importante.

In curatarea unui call center, a unui cinematograf multiplex, a unei sali de conferinta sau a unei aeronave, factorul de timp este de maxima importanta. Lucrul cu un aspirator tip rucsac s-a dovedit cu siguranta mult mai rapid, acesta fiind mai usor de manipulat comparativ cu un aspirator clasic. In plus se adauga la confortul operatorlui prin caracteristicile sale: sistemul de prindere, asemanator cu cel utilizat de aplinisti, asigura distributia greutatii masinii uniform pe solduri, astfel incat picioarele, si nu spatele, sa poarte greutatea masinii. Anumiti muschi din corpul uman, precum muschii picioarelor, sunt mai potriviti pentru utilizare extinsa. Prin comparatie bratele obosesc mult mai usor. Atunci cand se utilizeaza un aspirator in pozitie verticala, oamenii tind sa utilizeze o miscare inainte si inapoi, punand o presiune majora asupra bratelor. Utilizand un aspirator rucsac acest efort se reduce la jumatate.

Studiile arata ca aspiratorul tip rucsac permite operatorului sa curete mai multe zone intr-o perioada mai scurta de timp.

Utilizand miscarea naturala de mers pe jos si evitand miscarea repetitiva asociata cu manevrarea aspiratorului vertical se pot acoperi aproximativ 900 mp pe ora, comparativ cu 275 mp cu un aspirator clasic sau cu unul vertical.

La un aspiratoar tip rucsac bun, designul accesoriilor adauga, de asemenea, aplicabilitatea si eficienta. Aspiratoarele ar trebui sa aiba caracteristici care sa le faca adaptabile la pardoselile dure si covoare, pentru a evita schimbarea frecventa in timpul lucrului pe etaje diferite.
Accesoriul de pardoseli, care este cel mai folosit, trebuie sa aiba articulatii universale pentru a face usoara accesarea tuturor zonelor si pentru a se deplasa pe podea fara prea mult efort.
Debitul aerului ar trebui mentinut ridicat printr-un design special, permitand fluxului sa indeparteze praful, mentinand in acelasi timp un contact cu podeaua.
Rotile furnizate pe accesoriul de pardoseli ajuta la usurinta de functionare. Un aspirator tip rucsac bun elimina mai mult praf in acelasi timp, comparativ cu un aspirator vertical.

Alte caracteristici importante adaugate acestui echipament pot imbunatati eficienta, productivitatea si pot asigura operarea fara probleme. Acestea includ cabluri lungi si rezistente, bine fixate pe masina, monitorizarea usoara a starii murdariei colectate in recipient prin capacul transparent, saci de hartie usor de detasat si inlocuit si filtre eficiente si usor de curatat.

Un aspirator eficient ar trebui sa imbunatateasca aspectul si calitatea mediului interior.

Importanta aspirarii adecvate pentru calitatea aerului interior si sanatatea personalului de operare si a ocupantilor nu poate fi ignorata.
Praful microscopic contine murdarie, microfibre textile, polen, reziduuri de la chimicale de curatare, materii organice care se descompun, acarieni, bacterii, ciuperci, virusi si alti contaminanti.
Oamenii pot inhala particule de dimensiuni mai mici de 10 microni si curatarea prin aspirare fara filtrare adecvata este una din cauzele principale pentru reintroducerea in aer a alergenilor si a particulelor nocive.
Un aspirator tip rucsac cu trei pana la patru niveluri de filtrare este foarte eficient in controlul calitatii aerului din interior in timp ce optimizati timpul de curatenie.