Curatarea cu abur au fost utilizata in mod eficient in diferite domenii: industria de cofetarie, procesare, depozitare si ambalare a produselor alimentare, brutarii, fabrici de paste fainoase, fabrici de produse lactate, alimente, macelarii, fabrici de carne, piete de peste, fabrici de ciocolata si magazine de inghetata.
Aplicatiile acestei tehnologii includ:
- Curatarea si degresarea bancurilor de lucru, peretilor si tavanelor
- Indepartarea reziduurilor alimentare
- Curatarea sistemelor de dozare
- Curatarea si dezinfectarea rezervoarelor de amestecare
- Degresarea panourilor de comanda si placilor electrice
- Curatarea si intretinerea conductelor de ventilatie
- Curatarea amanuntita a benzilor transportoar, lanturilor, curelelor, rolelor si ambalajelor
- Igienizarea sistemelor de refrigerare fara indepartarea hranei
- Curatarea si dezghetearea angrenajelor sistemelor de racire
- Eliminarea bacteriilor din conducte de alimentare si scurgere fara curatare chimica
Industria hoteliera
Hotelurile, pensiunile, statiunile balneare si de tratatment si toate tipurile de facilitati turistice mici sau mari au nevoi speciale în ceea ce privește curatenia si igiena.
Frecventa mare de check-in si check-out, precum si celelate servicii oferite oaspetilor genereaza o cerinta extrem de importanta: personalul de curatenie trebuie sa fie rapid si eficient.
De asemenea, trebuie sa reduca riscurile asociate dezinfectantilor si detergentilor chimici si sa garanteze o atmosfera proaspata si curata.
In afara de curatarea covoarelor, suprafetelor acoperite cu material textil, fotoliilor si curatenia profunda necesara pentru gurile de ventilatie, vaporii de abur uscati pot fi, de asemenea, utilizati pentru:
- Igienizarea suprafetelor cu placaje ceramice
- Curatarea parchetului si a lambriurilor din lemn
- Indepartarea petelor si a mirosurilor din covoare, cuverturi si scaune
- Indepartarea cauciucului de pe pardoseli, mochete, covoare
- Curatarea ascensoarelor, a conductelor de ventilatie, a ferestrelor, a oglinzilor
- Curatarea si dezinfectarea zonelor de procesare a produselor alimentare
Restaurante si catering
In restaurantele moderne, pizzerii, fast-food-uri, cafenelele sau firme de catreing este obligatorie garantarea consumului alimentar sigur si sanatos, in spatii curate si igienice.
Aburul uscat este versatil pentru igienizarea spatiilor si echipamentelor de lucru. Este ideal pentru curatarea bancurilor si meselor de lucru, a cuptoarelor, a arzatoarelor, a otelului si a suprafetelor cromate in general.
Aplicatiile sale includ:
- Indepartarea grasimii si a depunerilor de pe suprafete din otel si teflon
- Curatarea echipamentelor si conductelor de ventilatie
- Eliminarea mirosurilor, germenilor si parazitilor
- Curatarea profunda a chiuvetelor, rezervoarelor si a peretilor lavabili
- Curatarea tuturor tipurilor de masini de spalat vase, gratare, cuptoare cu microunde, dozatoare de bauturi, dozatoare de inghetata
- Curatarea podelelor si a ferestrelor
- Igienizarea containerelor
Industria vinului
Suprafetele de otel pot fi curatate intr-un mod optim, cu un efort mai mic, folosind actiunea aburului. Cu un sistem adecvat de jet de aburi, este posibila indepartarea eficienta a fiecarui tip de reziduuri de agent chimic, bacterii si depuneri.
Aburul permite dezinfectarea fiecarui loc acoperit cu microbi si face posibila curatarea in orice spatiu greu accesibil.
La sfarsitul procesului de tratare, suprafetele sunt complet dezinfectate fara depuneri de agenti chimici.
In plus fata de curatarea butoaielor, o fabrica de vin are alte zone si tipuri de echipamente pe care numai aburul le poate curata si dezinfecta eficient, inclusiv:
- Reconditioarea butoaielor din stejar
- Eliminarea depunerilor
- Igienizarea rezervoarelor de otel
- Igienizarea filtrelor
- Curatarea sticlei, a instalatiilor sanitare si a pardoselilor
- Eliminarea mucegaiului, a bacteriilor si a parazitilor
- Aigurarea unui pH neutru pe suprafetele tratate
- Curatarea tevilor de decantare, fitingurilor, masinilor, suprafetelor cromate lustruite